Frequently Asked Questions

Hvis du har et spørgsmål som ikke er besvaret nedenfor, så skriv til os på kl@r-r.dk eller spørg på forum.

Regler (4)

Er det tilladt at bruge en brigandine i stedet for brystplade?

Ja det er det. Vi ser helst brystplader men brigandine er helt fint.

Hvilke rustningspoint gælder der for ikke-kejserrige-tropper?

Rustningsniveauerne skal afpasses til de forskellige racer så det giver mening.

Et eksempel:
For at Bretonianere skal få HP som tungt pansret skal de have det tungeste rustning på som man normalt ser Betonianere i. Så masser af ringbrynje, hjelm, gorget, skuldre og så videre.

Vi kommer at indgå i en dialog med de enkelte regimenter i lejetrophæren, som ikke passer ind i kejserrigts styrkeliste, om hvad deres rustningsniveau kommer at blive. Hvis du har yderligere spørgsmål så mail os på kl@r-r.dk

Kan man udskifte en rustningsdel med en anden?

Det kan man sagtens. Det hele kommer an på det samlede look og feel. Rustningsdelen som man bytter ud, skal have cirka samme effekt (med klart tryk på cirka). Jeg er sikker på de fleste har en god idé hvornår det er for lidt eller for meget.

Et Eksempel: Hjælpen kan skiftes ud med underarmsskinner eller underbensskinner for at få samme effekt.

 

 

Hvad med skjolde fra Forgotten Dreams som er lidt for store? Må man bruge dem?

En af enhederne har spurgt om det er i orden at bruge de her skjolde fra Forgotten Dreams, som er lidt for store.
Reglerne siger max 90×60 cm og de er 95×55 cm.

Det har vi sagt OK til. Og det betyder selvfølgelig, at alle i andre enheder også er velkomne til at bruge de samme skjolde.
Hvis i har drømme om andet udstyr, som falder lidt udenfor reglerne, så skriv og spørg os om det er OK. Vi er helt åbne for at købt udstyr kan falde lidt udenfor.
Men når i dukker op til KLX, så skal alt være OK. Og vi KONTROLLERER at alt er som det skal være.

Praktisk (7)

Hvad hvis vi ikke kan skaffe 10 til et regiment, hvad gør vi så?

For at være et regiment skal man være 10 spillere. Der er stadig muligheden for at have en krigsmaskine eller have et regiment bæster selvom I ikke er 10 spillere. Vi vil selvfølgelig også meget gerne hjælpe med at skaffe spillere hvis I lige står og mangler nogle stykker. Send en mail på kl@r-r.dk.

Hvis jeg vil til Krigslive X, men ikke har et regiment?

Du har muligheden for at kontakte Compania de Lanza de Estalia som meget gerne vil have flere med. Start med at købe din billet og sæt din enhed til ‘de regimentsløse’. Så flytter vi dig til det regiment du ender op i.

Compania de Lanza de Estalia
Stageregiment fra Estalia. De Lanza som regimentet kaldes har kæmpet på alle sider de kunne slippe afsted med de seneste mange mange år. Alt fra elvere til bretonianere har nydt godt af de gode kampevner og den jernhårde disciplin som regimentet er kendt for. Der er altid plads til endnu en lejesoldat i de Lanza. Man skal bare være klar på at står i første række og få prygl af regimentets leder Capitan Alejandro når man fejler.
Hvis du har lyst til at spille i De Lanza så kontakt Martin Dittman Wriedt på mdwriedt@hotmail.com

Hvordan kommer lejetrophæren til at virke?

Hvordan det helt præcist kommer at fungere er ikke fastlagt endnu. Planen er at der findes et system hvorved både generaler, oberkaptajner og regimentschefer kan hyre enheder fra lejetrophæren. Meget mere om systemet når vi nærmer os Krigslive X.

Hvorfor vil I bestemme hvilken side min enhed er på?

Det vil vi fordi vi gerne vil have så spændende slag så muligt med to hære som er lige stærke. Og det kan vi kun opnå ved at vi bestemmer hvor enhederne hører til. Vi kommer selvfølgelig til at honorere ønsker om hvem man vil spille med eller imod i det omfang det er muligt.

Hvad får jeg for mine penge?

Du får et fantastisk scenarie, med lokation, toiletter og bade.

Hvis du vil se vores budget så kan du se det her.

Bål – hvad er reglerne?

Alle bålpladser skal være hævet fra jorden, enten på et bålfad eller på byggede forhøjninger. De skal være hævet så meget at de ikke sveder græs eller jord under bålfadet. Hvis du er i tvivl, så test dit bålfad inden du kommer.
Almindelige bålfade har en ærgerlig tendens til at svede græsset under dem, når man bygget et reelt bål i dem. Generelt set er de nok mere designede til at stå på terrasser end på græs. Det kan løses ved at hæve dem yderligere, 10-20 cm plejer at kunne gøre det, men det er måske noget det er værd at sikre at deltagerne er informeret om.

Hvornår starter og slutter krigslive?

ANKOMST
Vi forventer at alle spillere ankommer torsdag d. 15/5 2014 mellem kl. 16 og 21. Nærmere information om hvor på Holbæk fælled tilgår.
Kan du ikke være der til check in i det givne tidsrum, skal du kontakte arrangørerne i god tid for at få en aftale om at komme for sent. Kontakt arrangørerne på kl@r-r.dk.

AFGANG
Alle spillere skal forlade området tidligst lørdag d. 17/5 2014 kl. 20.00 og senest søndag d. 18/5 2014 kl. 13.00. Husk at efterfesten er lørdag aften.
Inden du må køre, skal du finde en arrangør eller hjælper, der kan godkende oprydning og rengøring af jeres lejrområde. Kører man før kl. 08.00 søndag skal vi gerne vide dette på forhånd så vi kan sikre at der er en mand oppe til at håndtere jeres afgang fra området.

Fiktion (4)

Hvornår er vi i tidsmæssigt?

Dette bliver først fastlagt når vi ved hvilke enheder som er tilmeldt. Vi regner med at være i nærheden af år 1750 eller deromkring. Men intet er sikkert endnu.

Hvorfor slås de to hære?

Det kommer der meget mere om  når vi ved hvilke regimenter der er tilmeldt. Vi kan dog sige lidt om hvad vi ikke kommer at sætte som grund:

Det bliver ikke en religionskrig imellem Sigmar-kirken og Ulrik-kirken.
Det bliver ikke en krig mellem en korrumperet kejser under indflydelse af kaos mod en kejser med guderne i ryggen.

Hvordan kommer lejetrophæren til at virke?

Hvordan det helt præcist kommer at fungere er ikke fastlagt endnu. Planen er at der findes et system hvorved både generaler, oberkaptajner og regimentschefer kan hyre enheder fra lejetrophæren. Meget mere om systemet når vi nærmer os Krigslive X.

Hvorfor vil I bestemme hvilken side min enhed er på?

Det vil vi fordi vi gerne vil have så spændende slag så muligt med to hære som er lige stærke. Og det kan vi kun opnå ved at vi bestemmer hvor enhederne hører til. Vi kommer selvfølgelig til at honorere ønsker om hvem man vil spille med eller imod i det omfang det er muligt.